ARTVİN / HOPA - Hopa Halk Eğitimi Merkezi

Mrt

Kurumumuz tarafından Esenkıyı Köyü Köy Yaşam Merkezinde açılan "Bahçe Bakımı" kursumuz kurum müdürü Osman GÜRSEL ve müdür yardımcısı Ayşe SU tarafından ziyaret edildi. Kur eğitmeni Belma AKYÜZ tarafından yapılan çalınmalar hakkında bilgi alan kurum yöneticileri  yeni başlanan istiridye mantarı ekim çalışmalarını gözlemledi.

Mrt

KURSİYERLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

9 – 10 Mart tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen IKO 2024 10’ uncu Balkan Kilolu Kategori Kyokushin Karate Şampiyonası’ na katılan Hopa Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ve Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri büyük bir başarı kazandı. Şampiyonada Nisagül BÜYÜK “BEST FIGHTER CUP (En İyi Döğüşçü) ödülünü kazandı. Aynı zamanda kursiyer sporcularımız “Kumite” dalında 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde etti. Dereceye giren kursiyerlerimiz;

Nisagül BÜYÜK                       Balkan Şampiyonu

İrem Su KORKMAZ                  Balkan Şampiyonu

Zühre Naz AKBIYIK                 Balkan İkincisi

Melek KORKMAZ                    Balkan Üçüncüsü

Ülkemize ve ilimize bu gururu yaşatan başta antrenörümüz Metin AY ve kursiyerlerimizi yürekten kutluyoruz.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sezai AYDIN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Gürsel SEÇKİN ve Okan YILMAZLAR ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman GÜRSEL ve Müdür Yardımcısı Ayşe SU eşliğinde Kuledibi Mahallesi Şahin Tepesi Mevkiinde açılmış bulunan Deri İşletmeciliği Kursunu ziyaret etti.

Kurs Usta Öğreticisi Ayşe TURAN’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Sayın Sezai AYDIN kursiyerler tarafından yapılan ürünleri inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında memnuniyetini dile getiren Sayın AYDIN kurs eğitmeni ve kursiyerlere teşekkür etti.

Şbt

14-17/02/2024 Tarihlerinde Karabük Merkez Yenimahalle spor salonunda düzenlenen Türkiye Kyokushin Karate Şampiyonasına Artvin ilini temsilen 20 sporcu ile  katılan Hopa Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri olan Artvin Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Kyokushin Karate Spor Kulübü Sporcuları turnuva sonunda:

8 Türkiye Şampiyonluğu

2 Türkiye İkinciliği

5 Türkiye Üçüncülüğü

dereceleri elde etmiştir. Alınan sonuçlara göre kursiyer sporcularımız  genel klasmanda takım olarak Türkiye İkincisi,  katılan kulüp sporcu sayısına göre madalya dağılımında en çok madalya kazanan Kulüp olarak Türkiye birincisi olmuştur. Bize bu mutluluğu yaşatan kursiyerlerimizi ve usta öğreticimiz Metin AY hocamızı kutluyoruz.

Şbt

Usta Öğreticimiz Belma KİBAR tarafından Esenkıyı Köyünde bulunan Köy Yaşam Merkezinde "Bahçe Bakımı" kursu açıldı. Kurs kapsamında kursiyerlere Bahçe Bitkileri, Üretim ve Çoğaltma Teknikleri, Aşılama ve Budama, Bitki Bakım İşlemleri, Hastalıklarla, Zararlılarla, ve Yabancı Otlarla Mücadele konularında eğitim verilmektedir.

Şbt

HOPA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2023 – 2024 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Hopa Halk Eğitimi Merkezi 2023 – 2024 Öğretim yılı Öğretmenler Kurulu toplantısı 08/02/2024 Perşembe günü saat 10.00’da kurumun merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantı kurum müdürü Osman GÜRSEL’in açılış konuşması ile başladı. Osman GÜRSEL konuşmasında, bu toplantıda öğretim yılının I. döneminin genel bir değerlendirmesinin yapılacağını, II. Dönem yapılacak çalışmalar, yaygın eğitim faaliyetlerinde aksayan yönler ve bu aksaklıkların giderilmesine yönelik alınacak önlemler, II. Dönem açılacak kurslar ve sene sonu sergisinin planlanması konularının ele alınacağını belirtti.

Toplantıda 2023 / 2024 Öğretim Yılının I. Döneminde açılan kurslarla ilgili bilgi verildi. Öğretim yılının birinci döneminde Mesleki ve Teknik kurslar kapsamında 66 adet kursun açıldığını, bu kurslardan 1143 kursiyerin yararlandığını, Genel Kurslar kapsamında ise 74 adet kursun açıldığını ve bu kurslarda 1289 kursiyerin eğitim aldığı açıklandı. 7 Şubat 2024 tarihi itibari ile toplam kursiyer sayılarının 2432 olduğu belirtildi.

Kurum Müdürü Osman GÜRSEL 2023 / 2024 Eğitim Öğretim Yılının ikinci döneminde kurs sayısının,  kurs çeşitliliğini ve kurslarda niteliğin arttırılmasına çalışacaklarını belirtti. Meslek edinme ve istihdama yönelik kursların açılmasına önem verdiklerini söyledi. Müzik öğretmeninin göreve başlaması ile Keman ve Türk Sanat Müziği Korosu kurslarının açıldığı ve kursiyer kayıtlarının devam ettiği belirtildi. Kurum binasının zemin katında Mantar Yetiştiriciliği kursu açmak istediklerini belirtilerek kayıtların devam ettiğini ayrıca havaların ısınması ile birlikte Arıcılık Kursu planlanacağı anlatıldı.

Kurum Müdürü Osman GÜRSEL, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında ilçemizde (Yiyecek – İçecek, Ulaşım ve Konaklama) sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmelerin çalışanlarına yönelik olarak Hijyen Eğitimi kurslarının açıldığını, bu kurs kapsamında başvuruda bulunan  iki işletmenin çalışanlarına eğitim verildiğini, talep gelmesi halinde ilçemizde faaliyet gösteren bütün işletmelerin çalışanlarına bu eğitimlerin verileceğini söyledi.

Kurumun merkez binasında ve kurum dışı ortamlarda açılan  kurslar, kurslarda kursiyer sayısının arttırılması, kurslarda devamın sağlanması ve bir sonraki dönem kurslarının planlanması hakkında bilgi veren Osman GÜRSEL katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Toplantıda konuşan müdür yardımcısı Ayşe SU, dönem sonu sergisinin Mayıs ayının son haftasında veya Haziren ayının ilk haftasına denk gelecek şekilde planlandığını belirterek serginin Hükümet Konağının önünde sokak sergisi şeklinde yapılacağını söyledi. Ayşe SU, kursa katılacak ve stand açacak olan kursların ihtiyaçlarını belirleyerek kendilerine iletmelerini, sergide yer alamayacak olan spor ve müzik kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ise faaliyetlerini 23 Nisan haftasında sergilemelerini istediklerini ve eğiticilerin bu yönde hazırlık yapmalarını belirtti. Katılımcılara teşekkür edilerek toplantı sonlandırıldı.

SANAL SERGİMİZ